Administratie bij de overheid

De overheid heeft voor het verwerken van de administratie diverse software in gebruik. De overheid is niet open over het gebruik van administratie software binnen de overheid. Wel zijn er vermoedens van softwarepakketten die gebruikt worden.

Met waarschijnlijkheid spelen de grote leveranciers een rol bij het aanleveren van software voor de overheidsadministratie. Denk hierbij aan software van Afas of Exact.

Geregeld krijgen wij via deze website vragen van ZZP’ers of andere ondernemers die op zoek zijn naar goede software pakketten (in maart 2016 hebben wij maar liefst 103 aanvragen ontvangen).¬†Via deze pagina willen wij ingaan op de behoefte die bezoekers van deze site hebben.

Tips voor de ZZP’er

Ben je een ZZP’er? Dan zijn de tips in deze alinea het meest interessant voor jou! Wist je dat een ZZP boekhoudprogramma erg belangrijk is? Wanneer je je boekhouding niet goed op orde hebt kan dit leiden tot boetes of naheffingen. Zorg er dus voor dat je een boekhoudprogramma gebruikt!

Verder moet je als ZZP’er ook je urenregistratie aan kunnen tonen. Online urenregistratie systemen helpen je hierbij. Met een urenregistratie systeem kan je gemakkelijk je uren online invullen en op deze manier bijhouden. Wanneer er door de Belastingdienst gevraagd wordt om je urenverantwoording kan je het gemakkelijk aantonen!

Tips voor de MKB

Een CRM online systeem wordt door vele experts aangeraden. Hiermee kan je alle afspraken met klanten loggen. Daarnaast wordt het verkopen van diensten ook vele malen makkelijker wanneer je een CRM online systeem gebruikt.

Heb jij een aanvulling op de tips die wij hierboven hebben gegeven? Of weet jij welke software pakketten de overheid gebruikt? Neem dan contact met ons op!